NANO autodetailing centar - Centar za njegu vašeg vozila

Sve na jednom mjestu: Poliranje laka, stakala, farova, alu-naplataka, NANO zaštita, zaštita voskom, dubinsko kemijsko čišćenje.

Pitanja i odgovori

P: Koja je svrha poliranja vozila?
O: Svrha poliranja vozila je da se uklone nedostaci na laku kao što su swirlovi (tragovi pranja i brisanja), RDS-ovi (ogrebotine koje je moguće ukloniti poliranjem), vračanje tvorničkog sjaja i izleda laka, propadanje laka zbog vremenskih utjecaja, lakšeg održavanja.
P: Hoće li se i kada "isprati" poliranje?
O: Kvalitetna korekcija laka (poliranje) ne može se isprati. Našim postupkom fizički uklanjamo, skidamo, oštećen sloj laka dok ne dođemo do čistog i zdravog laka. Nakon poliranja vozilo peremo Izopropilnim alkoholom kako bi skinuli ostatke paste, ulja i filera da budemo sigurni da je površina odmaščena i čista prije nanošenja zaštite na lak kako bi se zaštita što bolje upila.
P: Hoće li ostati tragovi poliranja (hologrami) na tamnijim bojama vozila?
O: Postupkom kojim radimo, koji možete ukratko proučiti u našoj rubrici poliranje laka, tragovi poliranja (hologrami) neće ostati.
P: Kako održavati vozilo na kvalitetan i siguran način?
O: Kako bi Vaše vozilo za što duži vremenski period izgledalo kao da je tek izašlo iz tvornice ili našeg detailing centra potrebno se pridržavati načina pranja i održavanja detaljno opisanog u rubrici Održavanje vozila.
P: Koju vrstu zaštite laka izabrati?
O: Vrsta zaštite laka je izbor mušterije, odnosno što si mušterija može priuštiti. Mi preporučamo keramičku zaštitu laka, pogotovo ako vlasnik vozilo planira zadržati par godina. Ako se vozilo priprema za prodaju preporučamo jedan od naših voskova u ponudi.
P: Što je keramički premaz i zašto ga odabrati umjesto voska?
O: Keramički premaz je oko 100 puta gušći od sloja voska i daje novi površinski sloj između ekoloških elemenata i tvorničkog laka. Izuzetno je izdržljiv te će zaštititi lak najmanje dvije godine. Tvrdoća i dubina premaza smanjuje rizik od odljepljivanja laka prilikom udarca kamenčića. Premaz značajno pojačava razinu sjaja ostavlja nevjerojatne refleksije. Sadrži UV filtre koji zaustavljaju štetne UV zrake da unište lak. Otporan je na ogrebotine te smanjuje rizik od grebanja i nastanka tzv „swirl-ova“ prilikom održavanja. U potpunosti otporan na kisele tvari, kao što su ptičji izmet i razljepljivanje kukaca, istovremeno sprečava lijepljenje prljavštine i soli sa ceste. U potpunosti je otporan na nastajanje vodenih mrlja. Ne degradira i ne može se ukloniti sa sredstvima za skidanje kukaca i odmaščivaćima. Potpuno je otporan na ove kemikalije. Vozilo zaštićeno s keramičkim premazom ostaje duže čisto, a uobičajeno održavanje je puno lakše i oduzima manje vremena.
P: Hoće li izbiti mrlje nakon kemijskog čišćenja?
O: Nakon našeg postupka kemijskog čišćenja, izbijanje mrlja nije moguće iz tog razloga što kemijsko čišćenje radimo ručno te vozilo ostaje kod nas dok se skroz ne osuši. Na taj način se izbjegava izbijanje mrlja na mjestima koja nisu dobro očišćena. Neke mrlje se ne vide dokle god površina nije suho potpuno.
P: Zašto je poželjno uz kemijsko čišćenje raditi i dezinfekciju ventilacijskih otvora?
O: Kako se s dubinskim kemijskim čišćenjem uklanja 99% bakterija, prašine i grinja, poželjno je odraditi i dezinfekciju ventilacijskih kanala. Masnoća, vlaga i prljavština (grinje i bakterije) uzrokuju neugodne mirise prilikom uključivanja i/ili isključivanja klimatizacijskog uređaja u vozilu. Dezinfekcijom ventilacijskih kanala, kanali se očiste parnim čistaćem, para otapa masnoću i prljavštinu te ubija grinje i bakterije, dok dezinfekcijsko sredstvo poboljšava učinak parnog čistaća i na taj način se osigurava da grinje i bakterije nestanu, a s njima i neugodni mirisi. Ovo je poželjna procedura za osobe koje su alergične i imaju problema s dišnim putevima.
P: Zašto odabrati keramičku zaštitu farova?
O: Keramička zaštita na farovima igra veliku ulogu u smislu same zaštite. Dok obična UV zaštita štiti far do 2 mjeseca, keramička zaštita u sebi sadrži UV filtre i zbog svog sastava koji ima sposobnost vezanja za polikarbonatsku plastiku far štiti i preko 2 godine.
P: Koje su prednosti zaštićenog aluminijskog naplatka nad nezaštićenim?
O: Keramička zaštita za aluminijske naplatke ima jako veliku tvrdoću i temperaturnu otpornost. Kao takva olakšava pranje naplataka za 80% jer se metalne čestice i kočiona prašina ne ljepe za naplatak.
P: Zašto nanjeti nano zaštitu na stakla?
O: Nano zaštita na staklima pruža veću vidljivost zbog svoje hidrofobnosti u slučajevima kada pada kiša. Voda jako lagano klizi sa stakala i zbog toga već pri brzini od 45 km/h ne trebaju brisaći koji smanjuju vidljivost.